مومو اسم یک عروسک زشت ژاپنی هست که این روزها در شبکه ی اجتماعی واتساپ در حال جولان دادن و قربانی گرفتن است.
به گزارش پایگاه خبری نشان :
رکنا، مومو در حقیقت یک اکانت واتساپ است که تصویر پروفایل آن، تصویری از یک دختر است که به شکل بسیار زشتی همراه با یک خنده جوکر مانند، در آمده است.
مومو چیست؟
مومو در افسانههای ژاپنی، یک موجود وحشتناک و پرنده است که طبق افسانه ها، گاهی اوقات اقدام به دزدیدن بچهها نیز میکرده اند. تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام فردی به نام ناناکو که یک عروسک ساز است منتشر شد و پس از آن به شهرت جهانی دست یافت.
اما داستان خطرناک شدن مومو از فیس بوک آغاز گردید. پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس بوک ، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. برخی از آنها چنین بیان میکردند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو پاسخ آنها را با تصاویری وحشتناک، خشونت آمیز و حتی تهدید میدهد.
با توجه به مواردی که ذکر شد، بنظر میرسد چالش مومو تنها با یک پیام آغاز خواهد شد و فرستنده پیام نمیتواند پایانی برای آن در نظر بگیرد.
چالش مومو از کجا شروع شد؟
این چالش با ارسال پیام به مومو آغاز میشود و پس از آن پیامهای تهدید آمیز، خشونت بار و وحشتناک به کاربر ارسال میگردد.
این بازی ابتدا از آرژانتین آغاز و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشورها گسترش یافت و تاکنون خودکشی یک دختر نوجوان ۱۲ ساله را به آن نسبت میدهند.
پس از انتشار این بازی در فیس بوک، حال مومو در واتس اپ اقدام به انتشار کرده است و از طریق این پیام رسان قربانی میگیرد.
چالش های بیمارگونه حقه ای برای سرقت اطلاعات کاربران مجازی
برخی از کارشناسان حوزه نرم افزاری، این چالش را حقهای برای سرقت اطلاعات کاربران عنوان کرده اند و برخی دیگر نیز آن را یک چالش بیمارگونه ، همچون نهنگ آبی ، نامیده اند.
کشورهای زیادی در خصوص این چالش به خانوادهها و نوجوانان هشدار داده اند، پلیس ملی اسپانیا، بی بی سی نیوز در برزیل، پلیس آرژانتین و سایر مقامات کشورهایی که به نوعی درگیر این بازی شده اند، هشدارهایی را در خصوص عدم گرایش به این نوع چالشها داده اند که باید آنها را مورد توجه قرار داد
مانی پورحامدی با 4 هزار دنبال کننده در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعالیت داشته و از خود کلیپ های طنز منتشر می کرده است.
پورحامدی چگونه جان خود را از دست داده است؟
بنا بر اعلام رسانه های تلگرامی این نوجوان 11 ساله بر اثر ترسیدن در چالش مومو MOMO دچار حمله قلبی شده و جان خود را از دست داده است.
هشدار یک خبرنگار اهوازی به خانواده هاخبرنگاری به اسم عباس مدحجی در رابطه با چالش مومو در توییتر نوشت: چالش مومو واقعا دارد به جاهای باریک میکشد. دیروز خبر مرگ یک دانش آموز در اهواز دراثر همین چالش غمگینمان کرد و حالا ردپای آن در فضای مجازی دانش آموزان خرمشهر زنگ خطر را بصدا درآورده. چند نمونه ی موثق را دیدم تا باورم شد فرزندانمان چقدر در معرض خطر و بی دفاع اند. هوشیارباشیم!
چالش مومو (MOMO CHALLENGE HOAX) یا همان بازگشت نهنگ آبی، چالش جدیدی است که در میان کاربران نوجوان و جوان شبکه های اجتماعی داخلی و بین المللی در حال گسترش بوده و مخاطبان زیادی پیدا کرده است و رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری فتا هم نسبت به روند رو به رشد این چالش هشدار داده است.
چالش مومو به یک داستان ترسناک اشاره دارد که گفته می شود کودکان و نوجوانان را به سمت خودکشی و رفتارهای ناهنجار و فعالیت های خشونت آمیز می کشاند و آن ها را به شهروندان تهدید کننده سلامت اطرافیان تبدیل خواهد کرد.